Centrul de monitorizare ECG pune la dispoziția pacienților aparate de monitorizare ECG de ultimă generație, asa zise holtere ecg/ HOLTER EKG, ușor de purtat, pentru monitorizare 24 ore sau pentru perioade mai lungi (7-30zile) după caz.

Pentru întrebările frecvente adresate de către pacienți faceți click pe link-ul Întrebări frecvente holter.

Programare Holter EKG:

Modele de Holter ECG
Modele de Holter

Pacientul obține o programare, pacientul se prezintă în clinica (lista de clinici) unde primește informare în scris și verbal (semnează un formularconsimțământ custodie monitor) despre aparatul tip Holter. Apoi, i se montează aparatul și se stabilește ora și data de returnare a aparatului. De asemenea pacientul primește un jurnal holter ECG . In jurnal pacientul va trebui să specifice simptome (dacă există), orele (aproximative) de somn sau activitate fizică sau stress emoțional important), medicația administrată.

Aparatele disponibile sunt de tip monitorizare continuă (pe 1 sau 3 canale) sau de tip eveniment sau “loop recorder”  (1 canal). În funcție de simptomele sau patologia urmărita de medicul dumneavostră, monitorizarea în centrul nostru se poate efectua pe timp de 24 ore până la 14 zile (cazuri speciale – 30 zile).

În cazul unei monitorizări de lungă durată șansa de depistare a problemelor este superioară monitorizării simple de 24 ore.

Rezultate Holter EKG:

Datele înregistrate sunt descărcate într-un computer, procesate cu ajutorul unui soft special, iar un medic cardiolog va interpreta datele obținute.

Rezultatul înregistrării va fi disponibil în cel mai scurt timp posibil, în funcție de durata/complexitatea înregistrarii. Timpul de eliberare rezultat poate varia de la 1-2 ore până la câteva zile.

Rezultatul va fi disponibil atât în format electronic către medicul trimițător și /sau către pacient, cât și printat.

Rezultatul monitorizării ECG tip Holter EKG necesită interpretare în context clinic de către medicul trimițător/medicul curant care va lua decizia finală în privința tratamentului/atitudinii pe viitor.

Dacă monitorizarea a fost autosolicitată de către pacient, pentru sfaturi suplimentare privind atitudinea de viitor este necesar un consult (de preferat) cardiologic (sau medicină internă/familie).